iulie15 , 2024

Vești importante pentru proprietarii de terenuri din România! Ce schimbări îi vizează

Related

Share


Proprietarii de terenuri din țara noastră trebuie să fie atenți la schimbările anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Potrivit APIA, mai multe suprafețe vor fi excluse de la plata subvenției.

Schimbări pentru cei care dețin terenuri Foto: Facebook

Schimbări pentru cei care dețin terenuri Foto: Facebook

Schimbările anunțate de APIA

APIA nu acordă anul acesta plăți pentru terenurile care depășesc suprafața maximă eligibilă a blocului fizic. Potrivit agenției, nu sunt incluse în hectarul eligibil mai multe tipuri de suprafețe.

Este vorba despre următoarele: suprafețele compacte sau însumate mai mari de 100 de metri pătrați care nu sunt utilizate pentru activități agricole, cum ar fi cele ocupate de vegetație forestieră, iazurile naturale permanente, cu excepția suprafețelor prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. c) și d) din Hotărârea 1.571/2022 și a drumurilor/aleilor de exploatare din interiorul suprafeței parcelei agricole, inclusiv din sere și solarii cu lățimea de maximum 2,5 m inclusiv; drumurile/aleile de exploatare din interiorul suprafeței parcelei agricole, inclusiv din sere și solarii a căror lățime este mai mare de 2,5 m.

Trebuie menționat că suprafața de teren ocupată de orice tip de construcție, indiferent de mărime, nu este eligibilă la plată. Sunt exceptate suprafețele de teren ocupate cu sere și solarii. La rândul lor, terenurile scoase din circuitul agricol, inclusiv în cursul anului de cerere, nu sunt eligibile la plățile pe suprafață.

Care suprafețe nu sunt eligibile la plată 

De asemenea, nu sunt eligibile la plată mai multe suprafețe. Este vorba…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img