iulie15 , 2024

Galeria Brera Modern din Milano se va deschide în decembrie, după 50 de ani » Externe

Related

Share


La mai bine de o jumătate de secol şi 39 de guverne italiene după ce a fost imaginat pentru prima dată, un nou muzeu va fi deschis în cursul acestui an pentru a găzdui arta modernă de la Pinacoteca di Brera din Milano, potrivit AP.

Brera Modern, situat la câţiva metri de galeria principală, a fost afectat de numeroase întârzieri, cele mai recente fiind descoperirea de azbest şi probleme cu sistemul de climatizare.

Muzeul va fi inaugurat oficial la 7 decembrie, când atenţia elitei culturale europene va fi deja asupra oraşului Milano pentru deschiderea stagiunii de operă de la Scala, au declarat luni oficialii.

Onoarea îi revine noului director de la Brera, Angelo Crespi, care a preluat funcţia în februarie, ca parte a măsurilor luate de guvernul condus de dreapta pentru a pune italieni în fruntea instituţiilor culturale cheie.

Predecesorul său, istoricul britanico-canadian James Bradburne, care a făcut presiuni pentru finalizarea Brera Modern, a încheiat două mandate de patru ani.

Brera, înfiinţat în 1809, conţine capodopere de Canova, Caravaggio, Rafael şi Hayez. Însă multe dintre lucrările sale moderne au fost păstrate în depozite.

Noul muzeu din Palazzo Citterio din apropiere a atras deja 30.000 de vizitatori pe parcursul a trei săptămâni pentru o expoziţie temporară. Concerte sunt planificate în grădină în această vară.

Se aşteaptă ca Brera, cu adăugarea muzeului Modern, să ajungă la 500.000 de vizitatori în acest an, faţă de 466.709 anul trecut şi de 410.000 înainte de pandemie.

Citește și Galeria Gaep expune la miart Milano lucrări de Răzvan Anton, Raluca Popa şi Ignacio Uriarte



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img