iulie23 , 2024

Tony Blair recunoaște că Marea Britanie va avea nevoie de “puțin convingere” pentru a adopta identitatea digitală – POLITICO

Related

Share

Sugestia lui Blair creează deja dureri de cap pentru noul guvern laburist din Marea Britanie, unde el încă deține o influență considerabilă. Încercările sale de a introduce carduri de identitate obligatorii în timp ce era prim-ministru au fost extrem de impopulare – și în cele din urmă au fost abandonate sub guvernul de coaliție.

După ce Blair a argumentat că “ar trebui să ne mișcăm așa cum se mișcă lumea către identitatea digitală” ca o modalitate de “control al imigrației”, asigurându-se că “știm exact cine are dreptul să fie aici”, secretarul de stat pentru afaceri Jonathan Reynolds a părut să-l excludă în weekend.

Cu toate acestea, secretarul pentru tehnologie, Peter Kyle, a declarat că își dorește să faciliteze oamenilor accesul la serviciile publice folosind un singur log-in, ca parte a ambiției sale de a folosi tehnologia pentru a îmbunătăți modul în care oamenii interacționează cu statul.

Directorul pentru inovație guvernamentală la TBI, Jeegar Kakkad, a declarat pentru POLITICO că ideile au fost înțelese greșit și că organizația nu susține cardurile digitale de identitate obligatorii.

“Deși tuturor le place să vorbească despre cardurile de identitate sau cardul de identitate al guvernului, aceasta nu este de fapt propunerea noastră”, a spus Kakkad, precizând că viziunea TBI este ca oamenilor să li se ofere “posibilitatea de a-și conecta datele în sectorul public”.

Sursa: https://www.politico.eu/article/former-pm-tony-blair-admits-uk-will-need-lpersuading-to-embrace-digital-id/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img