iulie15 , 2024

Racheta Ariane 6 a fost lansată cu succes, zborul este în desfășurare – POLITICO

Related

Share

CENTRUL SPAȚIAL GUIANA, Guiana Franceză – La ora locală 16:00, racheta europeană Ariane 6 a fost lansată astăzi în prima sa misiune în spațiu, după o întârziere semnificativă. Agenția Spațială Europeană va putea declara lansarea un succes numai după mai mult de o oră de zbor, iar trecerea celor 450 de secunde până la prima accelerare a motorului criogenic al treptei superioare Vinci marchează un punct de referință critic la începutul misiunii.

Până la acel moment, inginerii ar fi putut întrerupe misiunea în cazul în care racheta ar fi deviat de la traiectoria planificată. După aceea, racheta va continua misiunea de testare a lansării unei serii de nave spațiale de cercetare.

Rezumat:

La Centrul Spațial Guiana, racheta europeană Ariane 6 a fost lansată într-o misiune întârziată către spațiu. Reușita lansării va fi confirmată după ce racheta va trece de primele 450 de secunde de zbor și va accelera motorul criogenic al treptei superioare Vinci. Până la acest punct, misiunea ar fi putut fi întreruptă în cazul unei devieri de traiectorie. După aceasta, racheta va continua să lanseze nave spațiale de cercetare într-o misiune de testare.

Sursa: https://www.politico.eu/article/ariane-6-rocket-successfully-launches-flight-in-progress/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img