iulie23 , 2024

Joe Biden cere americanilor “modelul francez” de respingere a “extremismului trumpist” în SUA

Related

Sharestiri romania

“Nu am cunoscut în viața mea un candidat care să fi fost mai extremist decât Donald Trump,” a declarat președintele democrat, referindu-se la fostul președinte republican cu care se va confrunta în noiembrie.

Joe Biden cere americanilor “modelul francez” de respingere a “extremismului trumpist” în SUA

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, a subliniat că rezultatul alegerilor din Franța arată că extrema dreaptă nu a obținut succesul dorit și că “compromisul într-o democrație trebuie să rămână cuvântul de ordine în Franța, așa cum este cazul și în Statele Unite.”

Kirby a adăugat că “Franța este un aliat prețios al NATO, iar președintele Biden așteaptă cu nerăbdare să continue colaborarea cu președintele Macron și echipa sa.”

Citește și: Trump câștigă dezbaterea cu Biden care „a uitat” cuvinte și și-a pierdut vocea. Ce zic sondajele?

Summitul NATO, care marchează 75 de ani de la înființarea Organizației Nord-Atlantice, va avea loc de marți până joi în Washington, unde sunt așteptați mai mulți lideri, inclusiv Emmanuel Macron.

Citește și: ALEGERI FRANȚA Stânga câștigă surprinzător. Partidul lui Macron, pe 2. Extrema dreaptă, înfrântă

Stânga franceză câștigă surprizăntor alegerile din Franța din acest week-end. Partidul lui Macron s-a clasat pe locul 2, iar extrema dreapta a fost înfrântă. Noul Front Popular (NFP) a obţinut o victorie în alegerile legislative anticipate din Franţa, cu 180-215 mandate, potrivit Insitutului Ifop, relatează Le Figaro.

 

 

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com
Termeni si conditii: https://www.acunews.ro/termeni-si-conditii-pentru-acu-news/

spot_imgspot_img