iulie23 , 2024

Vizita primului ministru indian Modi în Rusia de la invadarea Ucrainei | Știri despre războiul Rusia-Ucraina

Related

Share

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a ajuns la Moscova pentru o vizită de două zile, prima de la trimiterea trupelor ruse în Ucraina, o acțiune care a complicat relația dintre partenerii de lungă durată și a apropiat Rusia de rivalul Indiei, China. Modi urmează să aibă o cină cu președintele rus Vladimir Putin și discuții la Kremlin. Relația dintre Moscova și New Delhi a fost afectată de izolarea Kremlinului de Vest și de prietenia înfloritoare cu Beijing.

Modi va căuta să continue relațiile strânse cu Rusia, care este, de asemenea, un mare furnizor de armament pentru India. Cooperarea în domeniul apărării va fi o prioritate, în contextul în care India a început să-și diversifice achizițiile de apărare. Comerțul și dezvoltarea economică, inclusiv intenția de a dezvolta un coridor maritim între portul major Chennai al Indiei și Vladivostok, porțile către Extremul Orient al Rusiei, vor fi subiecte importante de discuție.

Modi va călători apoi la Viena pentru prima vizită a unui lider indian în capitala austriacă din 1983. India va încerca să corecteze dezechilibrul comercial cu Rusia, care s-a ridicat la aproximativ 65 miliarde de dolari în anul fiscal 2023-2024, majoritatea reprezentând importuri din Rusia. Principalele exporturi ale Indiei către Rusia includ produse farmaceutice, instrumente de telecomunicații, fier și oțel, produse marine și mașini, în timp ce principalele importuri din Rusia includ petrol și produse petroliere, cărbune și cărbune de petrol, perle, pietre prețioase, îngrășăminte, ulei vegetal, aur și argint.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/7/8/indias-modi-makes-first-russia-visit-since-ukraine-invasion

spot_imgspot_img