iulie15 , 2024

Franța se îndreaptă spre stânga, dar există riscul paraliziei politice iminente.

Related

Share

Franța s-a confruntat cu un parlament suspendat și cu perspectivele negocierilor fiscale care au început luni pentru a forma un guvern, după ce o creștere surprinzătoare a stângii a blocat eforturile Marine Le Pen de a aduce dreapta extremistă la putere.

După alegerile legislative din Franța, partidele politice de stânga au obținut un rezultat surprinzător de bun, blocând astfel ascensiunea partidului de extremă dreapta condus de Marine Le Pen. Această situație a dus la un parlament suspendat și la negocieri fiscale pentru formarea unui guvern, care au început de luni.

Liderul extremei drepte, Marine Le Pen, s-a confruntat cu o dezamăgire majoră după eșecul de a obține puterea, în timp ce partidele de stânga au reușit să blocheze această ascensiune. Negocierile pentru formarea unui guvern sunt considerate a fi dificile, având în vedere situația de parlament suspendat și diversitatea politică a partidelor implicate.

Acum, Franța se află în fața unui proces complicat de formare a unui guvern, având în vedere rezultatul neașteptat al alegerilor legislative. Se așteaptă ca negocierile să fie intense și să dureze pentru a se ajunge la o înțelegere în privința compoziției viitorului guvern.

Sursa: https://www.reuters.com/world/europe/france-shifts-left-risk-policy-paralysis-looms-2024-07-08/

spot_imgspot_img