iulie15 , 2024

Aliatul lui Trump avertizează Europa de Est să-și crească rapid bugetele de apărare – POLITICO

Related

Share

În acest conținut, un oficial american exprimă preocuparea sa cu privire la nivelurile de cheltuieli de apărare ale unor țări europene precum Lituania și Estonia, care consideră că ar trebui să fie mai mari, mai ales în fața amenințării ruse. El sugerează că Europa ar trebui să-și dezvolte rapid capacitățile militare. De asemenea, el propune ca Statele Unite să aloce forțe substanțiale pentru apărarea NATO, dar fără a diminua capacitatea de apărare a Taiwanului.

Oficialul americane evidențiază importanța unor capacități cheie precum artileria de lungă distanță, logistică, comandă și control, muniții și apărare aeriană în strategia militară a Statelor Unite. Acestea sunt considerate activele cele mai importante, dar și cele mai limitate.

În final, el argumentează că atenția militară a Statelor Unite ar trebui să se îndrepte către Asia, mai degrabă decât către Europa, pentru a se concentra pe consolidarea acestor capacități cheie. Deși Europa rămâne un aliat important, preocupările privind securitatea în Asia conduce la necesitatea unui echilibru în repartizarea resurselor militare ale Statelor Unite.

Sursa: https://www.politico.eu/article/trump-ally-warns-eastern-europe-to-rapidly-increase-defense-budgets/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img