iunie20 , 2024

Nicolae Giugea, candidatul PNL la funcţia de primar al Craiovei: Economic, Craiova poate deveni al doilea oraș din România după București

Related

Share


stiri romania

Craiova a cunoscut maxima dezvoltare ca oraș industrial și tot industria reprezintă viitorul pentru comunitatea noastră.

Înainte de 1989, Craiova era unul dintre cele mai importante centre industriale din țară, cu zeci de mii de angajați pe platformele industriale. Multe dintre aceste unități economice au căzut pradă privatizărilor din anii 90. În alte orașe, lucrurile s-au remediat și acolo industia reprezintă principalul motor de dezvoltare. În Cluj, de exemplu, rata de creștere anuală a producție industriale este de peste 6%. Dacă mai adăugăm și contribuția sectorului IT la avem o imagine a unui oraș dinamic unde se găsesc locuri de muncă bine plătite.

În acest timp economia Craiovei este una total dezechilibrată. Avem o singură firmă mare, și câteva firme de IT. În rest, marii investitori au tot ocolit Craiova. Nu este de mirare, în aceste condiții, că în orașul nostru șomajul este cel mai mare din țară, iar singurele locuri de muncă disponibile sunt cele plătite cu salariul minim pe economie.

Aceste lucruri nu aveau cum să nu se reflecte în bugetul orașului. O analiză a ultimilor ani este elocventă.

În 2022 Craiova avea un buget de 339…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “cronicaolteniei.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img