iunie20 , 2024

Blinken ordonă o acțiune împotriva scurgerilor de informații referitoare la Israel și Hamas

Related

Share

Secretarul de stat Antony Blinken a cerut echipei sale de top să închidă scurgerile de informații despre diplomație legate de războiul dintre Israel și Hamas, spunând clar că era “supărat” de fluxul constant de rapoarte de presă care dezvăluiau informații sensibile.

Materiale clasificate au ajuns în rapoartele presei și propuneri proaspete pentru medierea unui armistițiu și eliberarea ostaticilor ținuți de Hamas. Acele scurgeri, după cum a spus, au făcut negocierile dificile și au erodat încrederea în Departamentul de Stat că documente sau detalii ale conversațiilor la ușile închise nu vor ajunge la un reporter.

Blinken i-a îndemnat pe cei care raportează direct către el să ajute la blocarea scurgerilor, în special cele legate de conflictul din Gaza. Avertismentul secretarului semnalează o îngrijorare tot mai mare în administrația Biden cu privire la un flux constant de scurgeri care complică munca Departamentului de Stat, venind într-un moment în care unii oficiali s-au retras în semn de protest față de politica față de Israel.

Blinken, un consilier de decenii al președintelui Joe Biden, păstrează cu strictețe spațiul de decizie al acestuia. Oficialii de la nivel înalt din Departamentul de Stat s-au arătat nemulțumiți să vadă rapoarte conform cărora Israel nu ar utiliza armele furnizate de SUA în conformitate cu dreptul internațional.

Pe lângă implicarea lui Blinken în discuțiile referitoare la încetarea focului și ostatici, acesta este, de asemenea, un jucător cheie în eforturile de normalizare a relațiilor dintre Israel și Arabia Saudită, precum și în așezarea poporului palestinian pe un drum sustenabil către un stat propriu. Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a fost recent în regiune pentru a continua aceste negocieri. Tensiunea majoră constă în faptul că guvernul extrem de dreapta al Israelului se opune unui stat palestinian, ceea ce face ca orice acord SUA-Arabia Saudită să fie mai dificil de realizat.

Sursa: https://www.politico.com/news/2024/05/19/blinken-crackdown-israel-hamas-leaks-00158807?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img