iunie20 , 2024

Președintele iranian Raisi: un conservator în privința moralității, protestelor și negocierilor nucleare

Related

Share

Președintele iranian Ebrahim Raisi, ale cărui elicopter s-a prăbușit în teren montan duminică, a devenit un contender pentru a fi următorul lider suprem al Iranului, cu o închidere a întrebărilor legate de moralitate și o represiune sângeroasă asupra protestelor naționale pe care le-a declanșat.
Ebrahim Raisi este acum unul dintre principalii candidați pentru a deveni următorul lider suprem al Iranului. El a devenit cunoscut pentru abordarea sa dură împotriva protestelor care au avut loc după prăbușirea elicopterului său în munți. Raisi a fost implicat într-o represiune violentă împotriva opoziției și a manifestanților, demonstând o abordare dură a politicii sale interne. Cu toate acestea, aceste acțiuni l-au făcut și mai celebru și l-au propulsat în atenția publicului ca posibilul succesor al actualului lider suprem, Ayatollahul Ali Khamenei.
Deși Raisi a fost implicat în mai multe controverse și critici legate de respectarea drepturilor omului și justiție, el își menține popularitatea și influența în rândul facțiunii conservatoare și a clericilor religioși. Posibilitatea ca el să devină viitorul lider suprem este o probabilitate reală, având în vedere susținerea sa puternică și controlul pe care îl exercită în prezent în politica iraniană. Raisi pare decis să continue politica sa de autoritarism și conservatorism, consolidându-și puterea și influența în societatea iraniană.

Sursa: https://www.reuters.com/world/middle-east/iranian-president-raisi-hardliner-morality-protests-nuclear-talks-2024-05-19/

spot_imgspot_img