mai19 , 2024

Vezi cât de important este un plan de beneficii flexibile pentru managementul echipelor performante (P)

Related

Sharestiri romania

Află care sunt beneficiile nelipsite din strategiile de HR pentru a creşte satisfacţia şi angajamentul salariaţilor:

  1.  Beneficiile non-financiare flexibile

Atunci când sunt motivaţi şi se simt apreciaţi, angajaţii devin mai loiali, cresc productivitatea şi îşi ating obiectivele. În plus, depun efort şi îşi dau tot interesul să obţină cele mai bune rezultate. Beneficiile corporate non-financiare pot varia de la o companie la alta, scopul lor fiind de a atrage cât mai mulţi candidaţi în procesele de recrutare şi nu numai. Ratele de absenteism sunt reduse, indicatorul de retenţie a profesioniştilor este îmbunătăţit, iar şansele companiei de a economisi bani sunt în creştere. Printre cele mai apreciate beneficii nemonetare, cu un impact pozitiv asupra noilor generaţii, se numără:

  • Programul de lucru flexibil;
  • Lucru remote sau hibrid;
  • Zile suplimentare de vacanţă, în funcţie de anumite criterii. Un criteriu ar putea fi vechimea salariatului în cadrul companiei;
  • Petrecere de bun venit organizată în cadrul inducţiei, pentru cei mai noi membri ai echipei;
  • Petrecere de rămas bun pentru cei care părăsesc compania în cazul pensionării;
  • Zi liberă oferită angajatului cu ocazia aniversării;
  • Instruire pentru cei care vor să se perfecţioneze şi să-şi diversifice cunoştinţele. Poţi face schimb de roluri în cadrul aceleaşi echipe sau îi poţi promova pe cei care se remarcă şi sunt dornici să accepte noi provocări. 
  1.  Beneficiile financiare flexibile

Dincolo de salariul de bază, beneficiile financiare flexibile le permit angajaţilor să aibă o calitate mai bună a vieţii. Unele dintre ele, deşi nu constituie o obligativitate legală pentru companie, sunt considerate esenţiale de unii angajaţi întrucât ele asigură bunăstarea acestora. Astăzi, angajaţii pot accesa anumite produse şi servicii mult mai eficient, în funcţie de preferinţe şi priorităţi. Un pachet flexibil de beneficii care permite salariaţilor să aleagă dintr-o selecţie variată de beneficii pe care şi le doresc reprezintă un atu valoros pentru companiile care vor să rămână competitive pe piaţa muncii. Alege platforma de beneficii extrasalariale pentru angajaţi de la Pluxee.ro, iar compania ta va beneficia de numeroase avantaje!

  1.  Beneficii spontane

O organizaţie care pune oamenii pe primul loc şi răspunde nevoilor şi aşteptărilor angajaţilor gestionează mai bine managementul resurselor umane. Mai mult, angajaţii fericiţi şi implicaţi întăresc cultura şi valorile companiei. Pentru a adapta pachetul salarial la realitatea individuală a fiecărui salariat poţi oferi beneficii spontane. Fie că e vorba de un împrumut, avans din salariu, asistenţă dentară, bursă de studiu, fie că vorbim de gustări pe tot parcursul zilei, acces la educaţie financiară sau sprijin psihologic, toate aceste beneficii îmbunătăţesc flexibilitatea şi performanţa lucrătorilor.  

Indiferent cum arată politica ta de beneficii şi compensaţii, important este să te consulţi permanent cu salariaţii şi să ştii ce le place mai mult. Un plan de beneficii adaptat la nevoile salariaţilor creşte satisfacţia şi productivitatea acestora şi adaugă plus valoare reputaţiei şi imaginii de brand.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.mediafax.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]
Termeni si conditii: https://www.acunews.ro/termeni-si-conditii-pentru-acu-news/

spot_imgspot_img