mai19 , 2024

Sindicaliştii din muzee sunt supărați pe declarațiile lui Ciolacu și îi oferă un contract de voluntariat pentru patru ore pe zi

Related

Sharestiri romania

Angajaţii din muzeele din România îi oferă premierului Marcel Ciolacu „oportunitatea culturală de a vizita doar entităţile pentru care Guvernul, în înţelepciunea sa, a considerat că merită o recunoaştere a muncii”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Cultură şi Mass-Media CulturMedia. Sindicaliștii spun că declarațiile premierului legate de protestul angajaților din muzee „jignesc şi desconsideră profund o întreagă categorie profesională”, potrivit News.ro.

Marcel Ciolacu a spus, în legătură cu protestul sindicaliștilor din cultură care vor să boicoteze Noaptea Muzeelor,că şi el „este nemulţumit de multe, dar nu i-a trecut prin cap să boicoteze nişte copii să viziteze” muzee și că „nu va răspunde la acest șantaj”.

„Pentru această ediţie aniversară a Nopţii Muzeelor, angajaţii din 80% din muzeele publice din România, altele decât cele ce au ca ordonator de credite Ministerul Educaţiei, au hotărît să vă ofere oportunitatea culturală de a vizita doar entităţile pentru care Guvernul, în înţelepciunea sa, a considerat că merită o recunoaştere a muncii”, i-au transmis sindicaliştii lui Ciolacu.

În plus, sindicaliștii „au luat act cu îngrijorare şi consternare” lui Ciolacu, care „jignesc şi desconsideră profund o întreagă categorie profesională – cea a angajaţilor din sistemul public al protecţiei patrimoniului cultural naţional, respectiv din muzeele publice acreditate, conform legii, din România.

„În aceste declaraţii, o premieră tristă în istoria postdecembristă a României, un înalt oficial al statului român instigă la încălcarea prevederilor legale în vigoare referitoare la Codul Muncii, protecţia patrimoniului cultural mobil şi legea voluntariatului şi dezinformează accentuat opinia publică, acuzând un corp profesional de elită de şantaj şi neîndeplinire a obligaţiilor de serviciu”, mai spun sindicaliștii.

Ei sunt nemulțumiți de faptul că au primit creșteri salariale doar angajații din muzeele și bibliotecile din subordinea Ministerului Educației, nu și din celelalte muzee și biblioteci publice.

„Aţi creat…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img