mai19 , 2024

Putin va vizita China pentru a approfondir partenariatul strategic cu Xi

Related

Share

Președintele rus Vladimir Putin va vizita China joi pentru discuții cu Xi Jinping, în speranța că întâlnirea va întări parteneriatul strategic dintre cele două puteri geopolitice rivale cele mai puternice ale Statelor Unite.

Putin se va deplasa la Beijing pentru a discuta cu Xi Jinping în cadrul unei întâlniri care are ca scop consolidarea relațiilor bilaterale și creșterea cooperării în domenii precum comerțul, investițiile și securitatea.

Vizita are loc în contextul în care Biden își consolidează alianțele cu alte țări din regiune pentru a contracara influența crescută a Chinei și Rusiei în domeniul geopolitic. Putin va încerca să consolideze parteneriatul cu China pentru a contracara presiunile occidentale și pentru a-și extinde influența în Asia.

Putin și Xi Jinping sunt de acord că relațiile lor sunt la cel mai înalt nivel din istorie și se angajează să consolideze parteneriatul strategic dintre cele două țări. Ei vor discuta despre diverse aspecte ale cooperării bilaterale, precum cooperarea economică, lupta împotriva terorismului și securitatea regională.

În concluzie, vizita lui Putin în China are ca scop consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două țări, pentru a contracara presiunile occidentale și a-și extinde influența în Asia. Putin și Xi Jinping sunt determinați să consolideze relațiile bilaterale într-un moment în care Statele Unite își consolidează alianțele în regiune pentru a contracara influența Chinei și Rusiei.

Sursa: https://www.reuters.com/world/putin-visit-chinas-xi-deepen-strategic-partnership-2024-05-15/

spot_imgspot_img