mai19 , 2024

În timp ce premierul se laudă cu creșterea economică, România a evitat recesiunea la mustață!

Related

Share


Joi, 16 Mai 2024, ora 14:57

376 citiri

Premierul Marcel Ciolacu, prins în contrele electorale cu adversarii politici, se laudă cu creșterea economică pe care o înregistrează economia în timpul mandatului său.

”România crește din punct de vedere economic”, a scris Ciolacu pe internet, invocând ”creșterea economică de 1,8%” confirmată de INS.

În realitate, România a evitat recesiunea la mustață, cu un avans PIB de 0,5% în primul trimestru față de precedentele trei luni.

Pe buza gropii

Așa zisa creștere economică din primele trei luni ale anului în curs este mai mică decât căderea înregistrată în ultimele trei luni din 2023: minus 0,6%.

De precizat că, pentru a fi declarată oficial recesiunea tehnică, o economie trebuie să înregistreze două trimestre consecutive cu evoluții negative.

Primul trimestru cu PIB negativ a fost deja trimestrul IV din 2023, iar în trim. I din 2024 ”creșterea economică” a fost subunitară, cât să nu fie declarată recesiunea.

De fapt, un avans subunitar echivalează cu stagnare economică, iar datele statistice ce reprezintă modificări sub 1% sunt departe de a reliefa o evoluție reală a economiei, putând fi ușor manipulate…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “ziare.com”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img