mai20 , 2024

Ce pedeapsă poate primi criminalul de 16 ani din Crângași

Related

Share


Unul dintre autorii crimei din Crângași, tânărul de 16 ani, poate scăpa cu o pedeapsă mai blândă tocmai din motivul vârstei. 

 FOTO Adevărul

FOTO Adevărul

De la această vârstă minorii răspund penal, ca regulă, presupunându-se că au avut discernământ. Sigur, lipsa discernământului poate fi oricând invocată și probată, ca și în cazul majorilor, în acest caz intervenind iresponsabilitatea – cauza de neimputabilitate care înlătură răspunderea penală. Chiar și atunci când răspund penal, minorilor nu li se aplică aceleași sancțiuni ca în cazul majorilor. Minorii nu pot fi condamnați la pedeapsa cu închisoarea sau detențiunea pe viață, nici la amendă penală, ci vor fi supuși unor sancțiuni specifice.

Cel mai probabil, conform legii 286/2009 sancțiunea va fi „internarea într-un centru de detenţie” deoarece „faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate”.

Reamintim că unul dintre criminalii din Crângași, cel de doar 16 ani, este un luptător care avea pretenții să ajungă în MMA. În cartier este cunoscut ca un individ agresiv. Era în atenţia poliţiştilor de la secţie pentru a fi monitorizat. De altfel, pe reţele sociale poza într-un tip dur, ameninţător, tatuat din cap până-n picioare, în timp ce defila cu un cuţit în mână.

Acesta împreună cu un alt tânăr de 20 de ani au ucis un bărbat de 46 de ani care ieșise la plimbare cu cele două fiicei vitrege.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “adevarul.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]
Termeni si conditii: https://www.acunews.ro/termeni-si-conditii-pentru-acu-news/

spot_imgspot_img