mai19 , 2024

Ambasadorii ASAP vizionează scurtmetraje pe teme de mediu în ultima lor misiune din programul ASAP România » Comunicate

Related

Share


ASAP România, programul de responsabilitate socială al fundației The Institute, le-a pregătit ca ultimă misiune celor 25 de elevi ambasadori ASAP din întreaga țară să vizioneze 7 scurtmetraje pe teme de mediu. În număr de 5 în acest an școlar, misiunile întregesc scopul programului ASAP și al ambasadorilor deopotrivă, de a duce mesajele și acțiunile de responsabilitate și grijă față de mediu în toate școlile din România, la cât mai mulți elevi, profesori, și chiar în familie și către prieteni.

Extrem de apreciată și anul trecut de către prima generație de elevi ambasadori, CINEMASAP revine și în acest an, de data aceasta cu 7 scurtmetraje: „Benztown”, Little Stone Worth Gold”,Oh So Convenient”, Orgiastic Hyper-Plastic”, The Invention of Less”, The Lost Garden” și Pig”. Selecția lor a fost realizată de Animest împreună cu Animation Festival Network, rețeaua europeană a festivalurilor de film de animație.

Misiunea ambasadorilor ASAP constă în a organiza, fiecare în școala lui, o oră în care să vizioneze, alături de colegii lor, seria de scurtmetraje propusă de ASAP și Animest. Pentru fiecare scurtmetraj, organizatorii le-au pregătit elevilor o fișă care conține informații despre film, link către trailer, subiectul filmului, dar și sugestii de dezbateri pentru conversațiile ulterioare cu colegii lor. Un laptop și un videoproiector sunt necesare pentru vizionări. Termenul limită de îndeplinire a misiunii este 7 iunie.

Citește și Preşedintele Klaus Iohannis a decorat mai multe personalităţi ale culturii israeliene

Producțiile alese sunt recente, realizate prin mai multe tehnici de animație și cu diverse abordări ale unor teme de mediu. De la obiecte din plastic mai mult sau mai puțin utile, la obiceiurile vieții noastre comode care implică folosirea unor materiale greu de reciclat, la problemele orașelor aglomerate și până la sursele de hrană sănătoasă sau modul în care aruncăm lucruri de care ne folosim și al căror drum înapoi în natură ne poate fi dăunător, toate se regăsesc  printre temele pe care ambasadorii elevi le vor descoperi și apoi dezbate împreună cu colegii…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img