mai20 , 2024

Muzee închise în “Noaptea muzeelor”. Instituțiile care au anunțat că nu vor participa la eveniment în semn de protest

Related

Sharestiri romania

Noaptea muzeelor va fi fără muzee deschise în mai multe orașe din țară. Mai multe instituții au anunțat că nu vor lua parte la eveniment în semn de protest. Angajații au mai multe nemulțumiri, printre care și salariile mult prea mici. De exemplu, în București nu vor fi deschise, între altele, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Istorie, cel de Artă, precum și Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, unde în anii trecuți se formau cozi uriașe.

Muzeul Municipiului Bucureşti a anunţat miercuri că se solidarizează cu revendicările legitime ale sectorului muzeal cu privire la creşterea salariilor angajaţilor din domeniu şi nu va participa la Noaptea Muzeelor, ediţia din acest an.

“Intenţia iniţială a MMB era aceea de a participa, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an prin mobilizarea tuturor resurselor interne şi externe, iar muzeele din structura MMB chiar au fost înscrise la Noaptea Muzeelor. Însă este nevoie ca sectorul muzeal să îşi recapete demnitatea pe măsura valorii sale şi a contribuţiei la creşterea calităţii vieţii tuturor românilor. O decizie în această privinţă vedem că întârzie”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook-ul instituţiei.

Solidari cu revendicărilor celor din sectorul muzeal sunt şi angajaţii de la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Artă al României.

Muzeul Naţional de Istorie a României a anunţat că “din motive obiective” nu va organiza Noaptea Muzeelor.  

“Ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor va fi una aparte şi asta nu pentru că marcăm 20 de ani de existenţă, motiv de sărbătoare în condiţii normale, ci pentru că va aduce cu sine probabil cel mai mare protest al muzeelor din ’89 încoace.
Din acest motiv veţi observa că multe muzee din ţară nu apar pe programul Nopţii Muzeelor 2024, reprezentanţii acestora putând fi găsiţi şi susţinuţi în Piaţa Victoriei”, a scris pe Facebook Dragoş Neamu, manager al evenimentului.

Angajaţii din muzee cer creşterea cu 20% a salariilor din sectorul muzeal pentru orice poziţie profesională, echilibrarea marilor inechităţi şi discriminări care există în…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img