mai20 , 2024

India “profund îndurerată” de uciderea fostului ofițer de armată care lucra pentru ONU în Gaza | știri cu privire la războiul dintre Israel și Gaza

Related

Share

Waibhav Anil Kale este primul membru internațional al ONU ucis din data de 7 octombrie în teritoriul palestinian asediat. Guvernul indian spune că este „profund întristat” de moartea unuia dintre ofițerii săi de armată în rezervă care lucra pentru Organizația Națiunilor Unite într-o presupusă lovitură israeliană în Fâșia Gaza.

Waibhav Anil Kale, în vârstă de 46 de ani, s-a retras din funcția de colonel din Armata indiană în 2022 și lucra ca ofițer de coordonare a securității în Departamentul ONU pentru Siguranță și Securitate în regiunea disputată Rafah din Gaza.

Acesta se afla în drum spre Spitalul Gaza European din Rafah împreună cu un coleg, când vehiculul lor a fost atacat luni. Colegul său a fost rănit în atac.

Între timp, ONU a declarat că a început o investigație în „atacul neidentificat” care a ucis primul său membru internațional din Gaza din 7 octombrie, a declarat un purtător de cuvânt adjunct al secretarului general al ONU marți.

Israelul s-a deplasat mai adânc în Rafah, în sudul Gazei, unde peste un milion de palestinieni căutaseră adăpost, iar forțele sale au bombardat nordul enclavei marți în unele dintre cele mai feroce atacuri din ultimele luni. Israel a primit avertismente repetate din partea aliaților săi internaționali și a unor organizații de ajutor umanitar împotriva unei incursiuni terestre în Rafah. Principala agenție de ajutor ONU din Gaza, UNRWA, estimează că aproximativ 450.000 de persoane au fugit din oraș începând din acest luna. Autoritățile palestiniene spun că campania aeriană și terestră a Israelului din Gaza de la 7 octombrie a ucis peste 35.000 de persoane și a determinat majoritatea dintre cei 2,3 milioane de locuitori ai enclavei să-și părăsească casele.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/5/15/india-deeply-saddened-by-gaza-killing-of-ex-army-officer-working-for-un

spot_imgspot_img