mai19 , 2024

Șefa FMI: Inteligența artificială lovește piața muncii „ca un tsunami” 

Related

Sharestiri romania

Inteligența artificială lovește piața mondială a muncii „ca un tsunami”, a declarat luni Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internațional, la un eveniment organizat de Institutul Elvețian de Studii Internaționale.

Este posibil ca inteligența artificială să afecteze 60% dintre locurile de muncă din economiile avansate și 40% dintre locurile de muncă din întreaga lume în următorii doi ani, a declarat Georgieva la un eveniment la Zurich, informează Reuters.

„Avem foarte puțin timp să pregătim oamenii pentru asta, afacerile pregătite pentru asta”, a spus ea la evenimentul organizat de Institutul Elvețian de Studii Internaționale, asociat Universității din Zurich.

„Ar putea aduce o creștere extraordinară a productivității dacă o gestionăm bine, dar poate duce și la mai multă dezinformare și, desigur, la mai multe inegalități în societatea noastră”, a mai declarat șefa FMI.

Georgieva a spus că economia mondială a devenit mai predispusă la șocuri în ultimii ani, invocând pandemia globală din 2020, precum și războiul din Ucraina.

Deși se aștepta la mai multe șocuri, în special din cauza crizei climatice,…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img