iulie23 , 2024

Santierul de constructii din Pompeii dezvaluie metodele antice de constructie romane

Related

Share

Arheologii din Pompei au descoperit un sit de construcție antic care aruncă lumină asupra tehnicilor de construcție folosite de romani pentru a face structuri iconice precum Colosseumul și Pantheonul, a declarat luni Ministerul Culturii din Italia.

Descoperirea a fost făcută în timpul restaurării unui sector din orașul roman distrus de erupția vulcanului Vezuviu în anul 79 d.Hr. Situl de construcție dezvăluie tehnici avansate utilizate de romani pentru a construi structuri cu arce și bolți.

Arheologii au găsit un sistem complex de grinzi de lemn și stalpi care susțineau podelele, peretii și acoperișul clădirilor. Aceste elemente structurale sunt esențiale pentru construcțiile cu multiple niveluri, cum ar fi amfiteatrele și templele.

Descoperirea arată că românii au folosit o combinație de beton, cărămizi și pietre pentru a crea structuri durabile și rezistente în timp. Acest lucru a fost esențial pentru construirea unor monumente impresionante care au rezistat secolelor și care sunt considerate adevărate opere de artă incontestabile.

Ministerul Culturii din Italia intenționează să continue excavațiile în zona sitului de construcție pentru a descoperi mai multe secrete ale tehnicilor de construcție romane și pentru a aduce la lumină istoria și cultura acestui loc extraordinar plin de istorie.

Sursa: https://www.reuters.com/world/europe/pompeii-building-site-reveals-ancient-roman-construction-methods-2024-03-25/

spot_imgspot_img