iulie15 , 2024

O echipă de chirurgi americani au transplantat un rinichi de porc la un pacient în viaţă » Interne

Related

Share


O echipă de chirurgi americani a transplantat rinichiul de la un porc modificat genetic la un pacient în viaţă, o premieră care reprezintă un nou pas către o potenţială soluţie la deficitul cronic de donări de organe, a anunţat joi un spital american, relatează AFP.

Pacientul, în vârstă de 62 de ani, se „recuperează bine” după operaţia care a avut loc în urmă cu mai puţin de o săptămână, a declarat într-un comunicat Massachusetts General Hospital din Boston. Rinichi de la porci modificaţi genetic au fost deja transplantaţi şi funcţionau şi la oameni aflaţi în stare de moarte cerebrală, mai notează AFP.

Pacienţi în viaţă au primit deja un transplant de inimă de la un porc modificat genetic, dar au decedat.

Aceste modificări genetice sunt efectuate pentru a reduce riscul de respingere.

Medicii „mi-au explicat în detaliu avantajele şi dezavantajele procedurii”, a afirmat pacientul, Richard Slayman, potrivit unui comunicat. „Am văzut aceasta ca pe o modalitate nu numai de a mă ajuta, ci şi de a da speranţă miilor de persoane care au nevoie de un transplant pentru a supravieţui”, a spus el.

Peste 100.000 de persoane aşteaptă un transplant de organe în Statele Unite. Rinichiul este organul cel mai frecvent solicitat.

Domeniul xenogrefelor – transplanturile de organe de animale la om – a avansat cu mare viteză în ultimii ani.

Premiera mondială a unui transplant de rinichi de porc la un om aflat în moarte cerebrală a avut loc în septembrie 2021 şi a fost efectuat de chirurgi de la NYU Langone Hospital din New York. 

Citește și Robot chirurgical magnetic – primul procedeu internațional realizatCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img