iulie23 , 2024

Harris este pregătit să devină premierul în așteptare al Irlandei pe măsură ce votarea pentru conducere se închide

Related

Share

Simon Harris a devenit premierul desemnat al Irlandei duminică, după închiderea nominalizărilor pentru conducerea partidului guvernamental Fine Gael, fără ca vreun alt candidat să-și declare public intenția de a-i succeda lui Leo Varadkar.

Simon Harris, în vârstă de 34 de ani, a fost ministrul sănătății al Irlandei și a fost nominalizat pentru a conduce Fine Gael, partidul de centru-dreapta care face parte din coaliția guvernamentală. Harris este considerat un tânăr talent promițător în politica irlandeză și a fost apreciat pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 în țară.

Dacă Harris va fi ales în mod oficial ca lider al Fine Gael, el va deveni automat premierul Irlandei, preluând funcția de la Leo Varadkar. Varadkar s-a angajat să renunțe la funcția de premier în favoarea unui alt lider al partidului după alegerile generale din februarie. Harris este văzut ca o alegere populară pentru a prelua conducerea partidului și a guvernului, deoarece a avut o performanță solidă în timpul mandatului său ca ministru al sănătății.

În concluzie, Simon Harris a devenit principalul candidat pentru a prelua conducerea partidului Fine Gael și a deveni premierul Irlandei, fiind singurul candidat care și-a anunțat public intenția de a-l succeda pe Leo Varadkar. Harris este apreciat pentru abilitățile sale de leadership și pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, ceea ce îl face o alegere populară pentru acest rol important în politica irlandeză.

Sursa: https://www.reuters.com/world/europe/harris-set-be-irish-pm-in-waiting-leadership-voting-closes-2024-03-24/

spot_imgspot_img