iulie23 , 2024

Comisia Europeană: Deficitul bugetar în România va depăși ținta stabilită de Executiv. DOCUMENT

Related

Share


Deficitul bugetar în România va depăși ținta stabilită de Executiv, arată raportul semestrial al Comisiei Europene pentru România. Economia a încetinit anul trecut, iar Executivul nu a luat măsuri suficiente pentru a rezolva deficitul ridicat, mai arată raportul. Pentru acest an, Comisia Europeană apreciază o creștere economică de până la 3 procente până la finalul anului viitor iar, inflația va scădea.


Una dintre cele mai mari probleme ale României o reprezintă deficitul bugetar. După ce anul trecut țara noastră a ratat ținta stabilită, situația se va repeta și anul acesta, apreciază Comisia Europeană.

Ca o consecință – deficitul de cont curent și îndatorarea externă vor fi influențate, iar România poate deveni o vulnerabilitate pentru investitori.

Guvernul nu a luat suficiente măsuri pentru a rezolva problema deficitului bugetar ridicat, piața forței de muncă este tensionată, iar salariile reale cresc mai repede decât productivitatea, se arată în raport.

Țara noastră este expusă la șocuri,…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.europafm.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img