iulie15 , 2024

Amenzile pentru lipsa polițelor RCA cresc și de 15 ori. Legea asigurărilor intră la votul final în Parlament

Related

Sharestiri romania

Cresc amenzile pentru lipsa polițelor RCA și de 15 ori. Legea asigurărilor va intra la votul final în Parlament, după ce Senatul a votat deja pentru modificari. Mai mult, șoferii care circulă fără poliță RCA vor putea fi depistați prin sistemul de camere video al Companiei Naționale de Drumuri. Așa cum se întâmplă deja în cazul celor care circulă fără rovinietă.

ASF vrea ca șoferii care circulă fără polițe RCA să plătească amenzi mai mari. În cazul autoturismelor, amenda ar putea să fie de 2.000 de lei. Acum, pragul minim este de 1.000 de lei. Pentru tiruri, amenda ar putea crește și de 15 ori, până la 15.000 de lei.

Daniel Zamfir – senator PSD: Două săptămâni ai la dispoziție să plătești RCA dacă ai uitat. Ai două săptămâni la dispoziție să plătești amenda, jumătate din cuantumul amenzii care ar fi practic valoarea poliției RCA.

Șefii din ASF mai vor ca mașinile fără RCA să fie depistate cu ajutorul sistemului de camere video al Companiei Naționale de Drumuri. Așa cum se întâmplă acum în cazul rovinietei.

Alexandru Petrescu – președinte ASF: Avem o treime dintre șoferii din România care aleg să nu plătească RCA.

Setul de…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img