iulie23 , 2024

Singura modalitate eficientă de a intensifica ajutorul pentru Gaza este prin intermediul terestrul, spune șeful ONU, Guterres | Știri despre războiul dintre Israel și Gaza

Related

Share

In timpul unei vizite in Egipt, Antonio Guterres a avertizat cu privire la impactul pe care razboiul de luni de zile al Israelului impotriva Gazelor il are in intreaga lume. Secretarul General al ONU a declarat ca singura modalitate eficienta si eficace de a livra bunuri grele pentru a satisface nevoile umanitare din Gaza este pe cale rutiera si include o crestere exponentiala a livrarilor comerciale.

Guterres a repetat apelul sau pentru un incetare imediata a focului pentru a ameliora “soarta copiilor, femeilor si barbatilor palestinieni care lupta sa supravietuiasca cosmarul” din Gaza amenintata de foamete. El a subliniat ca este timpul ca armele sa se taca si sa se asigure o incetare umanitara imediata.

UN a avertizat in repetate randuri de foamete in teritoriul palestinian, in special in nord, care a fost in mare masura izolat de livrarile de ajutor. Guterres a spus ca palestinienii din Gaza “au nevoie disperata de ce li s-a promis – un val de ajutoare”, nu picaturi. Guvernul israelian este sub presiune internationala tot mai mare pentru a reduce bombardamentele si ofensiva terestra din Gaza, care, potrivit Ministerului Sanatatii al teritoriului, a ucis cel putin 32.226 de persoane in mai putin de sase luni, majoritatea femei si copii.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/3/24/only-effective-way-to-ramp-up-gaza-aid-is-by-land-un-chief-guterres-says

spot_imgspot_img