iulie23 , 2024

Diana Şoşoacă primeşte avertisment după declaraţiile jignitoare la adresa lui Raed Arafat, pe care le-a făcut în 2022

Related

Share


Senatoarea Diana Şoşoacă primeşte avertisment în urma afirmaţiilor făcute în urmă cu doi ani la adresa secretarului de stat Raed Arafat şi pentru care iniţial fusese amendată cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Senatoarea a contestat decizia CNCD, iar Curtea de Apel Bucureşti a anulat-o, constatând ”inexistenţa unui caz de discriminare”. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti a fost atacată cu recurs de Arafat şi de CNCD, decizia definitivă fiind pronunţată vineri de ICCJ, care a înlocuit sancţiunea amenzii cu cea a avertismentului.

În ianuarie 2022, senatoarea Diana Şoşoacă a fost amendată cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru declaraţii la adresa secretarului de stat Raed Arafat.

Afirmaţiile pentru care aceasta a fost sancţionată erau, potrivit CNCD: ”De ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România”.

Şoşoacă a contestat decizia CNCD, iar Curtea de Apel Bucureşti a anulat hotărârea, constatând ”inexistenţa unui caz de discriminare”.

Citește și


Diana Sosoaca

stiri romania

”Admite cererea. Anulează Hotărârea CNCD nr. 14/12.01.2022 şi constată inexistenţa unui caz de discriminare. Obligă pârâtul CNCD să plătească reclamantei 50 lei taxă judiciară de timbru. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, depus la sediul acestei instanţei”, se arată în decizia Curţii de Apel din 5 octombrie 2022.

La începutul lui 2023, atât Raed Arafat, cât şi CNCD, au atacat cu recurs hotărârea instanţei.

În 8 martie, anul acesta, ICCJ a admis recursurile şi a înlocuit sancîiunea amenzii cu avertismentul.

”Admite recursurile declarate de recurenţii-pârâţi Raed Arafat şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva Sentinţei civile nr. 1613 din 5 octombrie 2022 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a de Contencios Administrativ şi Fiscal. Casează în parte sentinţa civilă şi, în rejudecare: Admite în parte acţiunea. Anulează în parte Hotărârea Consiliului National pentru Combaterea Discriminării nr. 14 din 12.01.2022 în limita sancţiunii aplicate reclamantei Diana Şoşoacă-Ivanovici, în sensul că înlocuieşte sancţiunea amenzii cu sancţiunea avertismentului. Menţine în rest sentinţa recurată. Definitivă”, se arată în decizia de vineri a ICCJ.

Articol recomandat de sport.ro


Reacția germanilor după eșecul contra României și ratarea calificării la EURO

Reacția germanilor după eșecul contra României și ratarea calificării la EUROCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “stirileprotv.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img