iulie15 , 2024

Condamnații fugari vor suporta costurile aducerii lor în țară. Proiectul se discută azi la Guvern

Related

Sharestiri romania

Condamnații fugari vor suporta costurile aducerii lor în țară, proiectul prin care se propune această măsură fiind discutat joi de Guvern, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

„Venim azi și cu noi prevederi capabile să descurajeze fenomenul condamnaților care părăsesc țara înaintea sentinței finale. Vedem deja că, în ultima vreme, tot mai mulți fugari celebri au fost aduși înapoi, primind acum și un spor de pedeapsă.

Prin proiectul dezbătut azi, vrem să îi punem și să plătească în plus, cum e firesc. Adică să suporte costurile operațiunilor derulate de stat pentru a-i găsi și aduce în țară!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Anul trecut, în 2023, statul român a cheltuit peste 10 milioane de lei ca să aducem în ţară persoanele urmărite internaţional, a declarat în ianuarie ministrul Justiției, Alina Gorghiu. În acel context, ea a anunțat acest proiect legislativ care se discută azi la Guvern.

 

 

Editor : G.M.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img