iulie23 , 2024

Prim-ministrul Brexit care ar fi trebuit să fie de excepție – POLITICO

Related

Share

Rishi Sunak a fost printre cei care și-au adus omagiile, spunând că May „definește ce înseamnă să fii un servitor public”. Predecesorul ei, David Cameron, care acum servește ca secretar de externe, a adăugat: „A fost cea mai dedicată dintre servitorii publici. Camera Comunelor o va regreta.”

Andrew Gimson, autorul cărții „Prim-miniștrii lui Gimson”, spune despre May: „În inima ei era o persoană foarte decentă care întotdeauna și-a dat tot interesul. Din nefericire, tot interesul ei nu a fost suficient.”

La începutul mandatului său de prim-ministru, perspectiva lui May părea promițătoare. În timp ce sta pe treptele Downing Street, ea a promis să încheie „injustițile arzătoare” pe care le credea că bântuiau Marea Britanie la începutul noului secol. Ea s-a descris ca fiind o fată de școală înaltă, meritocrată și inteligentă, în contrast cu șarlatanul lipsit de farmec al predecesorului său educat la Eton, David Cameron.

Ea s-a ciocnit cu Cameron în timpul celor 6 ani în care i-a servit ca secretar de interne, o durată fără precedent într-un rol care, înainte și de atunci, a fost văzut ca un potir otrăvit.

La Ministerul de Interne, a fost criticată pentru introducerea unui „mediu ostil” pentru imigranți, o frază pe care mai târziu a spus că a regretat-o, dar a fost admirată pentru privirea ei neabătută în fața mai multor atacuri teroriste.

Sursa: https://www.politico.eu/article/theresa-may-brexit-prime-minister-who-should-have-been-great/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img