iulie15 , 2024

Pașaportul simplu electronic va putea fi primit prin curier rapid la orice adresă

Related

Share


Cei care își fac sau își schimbă pașaportul simplu electronic îl vor putea primi acasă sau la orice adresă o indică dacă un proiect de hotărâre aflat în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va fi aprobat. 

FOTO Shutterstock

FOTO Shutterstock

Practic, cu condiția ca titularul să plătească cheltuielile de expediție, acest document se va putea trimite prin curier la orice adresă, fie din țară sau din străinătate.

„În funcție de opțiunea exprimată, pașaportul simplu electronic poate fi expediat, prin servicii de curierat pe teritoriul României, la domiciliul sau la reședința titularului/persoanei care a formulat cererea ori la o altă adresă din țară indicată de acesta/aceasta; la adresa din străinătate indicată de titular/persoana care a formulat cererea, cu suportarea de către acesta/aceasta a cheltuieililor de expediție”, se arată proiectul de Hotărâre al MAI în pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Același proiect stabilește modificarea normelor, în sensul eliminării obligației de a prezenta cazierul judiciar al însoțitorului unui minor la ieșirea din țară, deoarece el se verifică online la trecerea frontierei.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “adevarul.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com
Termeni si conditii: https://www.acunews.ro/termeni-si-conditii-pentru-acu-news/

spot_imgspot_img