iulie15 , 2024

‘Incendiar și greșit’: Biden stârnește furie pentru că a numit un migrant ‘o persoană ilegală’ | Știrile despre Joe Biden

Related

Share

Organizațiile pentru drepturile civile l-au criticat pe președintele Statelor Unite, Joe Biden, pentru că a folosit termenul “ilegal” pentru a se referi la un imigrant fără acte în timpul discursului său privind starea națiunii. Aceste critici l-au acuzat pe Biden că repetă retorica dezonorantă a predecesorului său, Donald Trump. Biden a fost huiduit de republicani în timpul discursului pentru cazul Laken Riley, o femeie de 22 de ani ucisă de un imigrant fără acte.
Termenul “ilegal” folosit pentru a descrie persoanele fără acte de imigrare a fost condamnat de mult timp de către activiștii pentru drepturile omului și de legislatori progresiști. Aceștia susțin că niciun om nu este ilegal și că astfel de retorici duc inevitabil la mai multă violență împotriva comunității imigranților. Democratii din propria sa partidă au condamnat comentariul președintelui, criticându-l pentru retorica sa incendiară și greșită referitoare la imigranți.
În contextul presiunilor politice și a criticilor legate de numărul tot mai mare de imigranți care traversează ilegal granița sudică a SUA, Biden a promovat o lege care să întărească securitatea la graniță și să pună noi restricții asupra cererilor de azil. Cu toate acestea, organizațiile pentru drepturile imigranților l-au îndemnat pe Biden să își distingă poziția de cea a lui Trump și să renunțe la retorica dezonorantă la adresa imigranților.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/3/8/incendiary-and-wrong-biden-spurs-anger-for-calling-migrant-an-illegal

spot_imgspot_img