iulie23 , 2024

„Din prima zi când am intrat în politică, am promovat și am sprijinit femeile”. Mesajul lui Igor Grosu de 8 martie

Related

Share


Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost decorat de lidera de la Chișinău, Maia Sandu, cu ,,Ordinul Republicii”. Distincția i-a fost oferită în cadrul vizitei de lucru la Paris. În același timp, președintele Macron i-a acordat Maiei Sandu Marea Cruce a Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincție a statului francez.

Prin această distincție, șefa statului „și-a exprimat profunda recunoștință președintelui Emmanuel Macron pentru susținerea fermă a drumului european al Moldovei, dar și al Ucrainei”.

„În semn de înaltă apreciere a contribuției deosebite la consolidarea relațiilor de prietenie și cooperare moldo-franceze, pentru susținerea activă a procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, precum și pentru eforturile dedicate restabilirii păcii pe continentul european, i-am conferit astăzi Excelenței Sale, Emmanuel Macron, cea mai înaltă distincție de stat „Ordinul Republicii”, a declarat șefa statului. 

Un decret, în acest sens, a fost semnat în data de 4 martie 2024.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu se află în Franța, într-o vizită de lucru, la invitația omologului său francez. 

Cei doi au asistat la semnarea a două documente importante în domeniile apărării și cooperării economice. Noul acord de cooperare în domeniul apărării vine să actualizeze documentul semnat în 1998 și…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “tv8.md”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img