iulie23 , 2024

BCE va schimba modul în care implementează politica monetară

Related

Share


Conform instituției, noile reguli vor fi făcute publice săptămâna viitoare, după ce membrii BCE se vor decide asupra acestor reglementări.

Deși nu a oferit alte detalii, Christine Lagarde, șefa Băncii Centrale Europene, spune că noul sistem după care vor funcționa instrumentele de politică monetară vor modifica modul în care funcționează relația dintre BCE și celelalte bănci.

Schimbarea, pregătită în ultimele luni de către oficialii băncii va fi prezentată săptămâna viitoare, conform declarațiilor președintei BCE de la Frankfurt, unde se află sediul instituției.

Banca Centrală Europeană a păstrat joi nemodificată rata dobânzii de politică monetară. Astfel, rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 4,50%, 4,75% şi, respectiv, 4% se mențin în acești parametri pentru a patra lună la rând, cel mai mare nivel al dobânzii din ultimii 25 ani.

Noul mod în care va funcționa cadrul operațional ar fi gata sosi miercurea viitoare, după ce oficialii instituției vor cădea de acord asupra acestuia, conform președintei Lagarde.

“Am convingerea că acest cadru va fi finalizat cu ocazia întâlnirii noastre din 13 martie, şi apoi va fi dat publicităţii”, a declarat şefa BCE.

Aceste schimbări…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.dcbusiness.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img