iulie23 , 2024

O destinație extrem de iubită de români, detestată de localnici. „Nenorocirea mea, paradisul vostru!”

Related

Share


Românii care au ajuns în aceste zile, în vacanță, în Tenerife, au fost întâmpinați de localnici supărați. Aceștia se plâng că salariile medii sunt de 1.200 de euro, iar “paradisul turiștilor” reprezintă, de fapt, “nenorocirea lor”. Localnicii sunt dezamăgiți și de problemele majore cu apa potabilă. Amintim că, în fiecare zi, Insulele Canare sunt vizitate de peste 300.000 de turişti.

Vedere aeriană din Tenerife Foto: Unsplash

Vedere aeriană din Tenerife Foto: Unsplash

Localnicii din Tenerife, tot mai revoltați 

„Turişti, plecaţi acasă”, „Nenorocirea mea, paradisul vostru” sau „Salariul mediu în Insulele Canare este de 1.200 de euro”. Sunt doar câteva dintre mesajele vizibile pe zidurile din Palm-Mar, un orăşel de pe coasta celei mai mari dintre Insulele Canare. Turismul, care este văzut ca modalitate principală de a face bani în sudul insulei Tenerife, a devenit motiv de revoltă printre localnici în ultima perioadă. Oamenii avertizează că sistemul va ajunge în colaps.

Probleme cu apa potabilă 

O altă problemă majoră este cea a apei potabile, tot mai puţină şi mai greu de accesat. Asta în vreme ce turiştii consumă de şase ori mai multă apă decât rezidenţii insulei. În presa locală, fenomenul a fost botezat “tourismphobia”.

„Cea mai mare parte a populaţiei este încântată să primească turişti, de toate naţionalităţile. Insulele Canare au fost mereu extrem de prietenoase. Marea majoritate înţelege că asta ne face valoroşi, în sensul fluxului cultural la care suntem expuşi”, a declarat un profesor de Turism la Universitatea Las Palmas.

Tenerife, o…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img