iulie23 , 2024

Impozitul pe proprietate în România va fi triplat. Ce valoare va avea pentru o casă?

Related

Sharestiri romania

Taxa triplată pentru o anumită categorie de români. Potrivit legii, impozitul pentru un apartament cu trei camere din București, evaluat la 120.000 de euro, este în prezent de peste 300 de lei.

Cu schimbarea taxelor, acest impozit s-ar putea dubla de la anul. Proprietarii deținători de proprietăți scumpe, cum ar fi o vilă din centrul Capitalei evaluată la 4 milioane de euro, ar putea plăti anual 4.000 de euro, echivalentul a 20.000 de lei, scrie Observatorul.

Impozitul pe proprietate în România va fi triplat. Ce valoare va avea pentru o casă?

Citește și: Când s-au născut pensionarii care vor avea pensie mai mică la recalculare? Două exemple concrete

Cele mai scumpe locuințe, cu o valoare de aproape 2.700 de euro pe metru pătrat, se găsesc în Cluj-Napoca, urmate de Brașov, care a depășit Capitala și se află pe locul doi în clasament, cu peste 1.800 de euro pe metru pătrat.

Citește și: Impozitul de 10% pentru concediile medicale, eliminat în Senat. Ciolacu: „Descurajăm abuzul”

În contrast, în orașe precum Ploiești, Galați și Brăila, prețul pe metru pătrat este de puțin peste 1.000 de euro.

Implementarea acestei legi, adoptată acum doi ani, a fost amânată până în 2025. Deși această măsură ar aduce mai mulți bani la bugetele locale, experții fiscali atrag atenția că într-un an electoral, creșterea impozitelor pe proprietate nu este întotdeauna binevenită, fiind considerate cele mai detestate de către contribuabili la nivel european.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com
Termeni si conditii: https://www.acunews.ro/termeni-si-conditii-pentru-acu-news/

spot_imgspot_img