iulie15 , 2024

Ciolacu vrea referendum pe Roșia Montană: Să vedem dacă românii sunt de acord să începem exploatarea aurului

Related

Sharestiri romania

Premierul Marcel Ciolacu, a afirmat joi, într-o discuție cu jurnaliștii la Palatul Victoria, că vrea organizarea unui referendum pentru Roșia Montană, pentru a vedea dacă românii sunt de acord cu exploatarea aurului. Declarația vine în contextul în care vineri se așteptată pronunţarea deciziei de către instanţa arbitrală internaţională privind despăgubirile. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a precizat că există și varianta să nu plătim nimic și să se facă exploatarea”.

„Eu aș zice să organizăm referendum pentru Roșia Montană. Să vedem dacă românii sunt de acord să începem exploatarea aurului”, a declarat Ciolacu. 

Reacția premierului vine în contextul în care vineri este așteptată o decizie în cazul Roșia Montană, iar în funcție de aceasta se va formula strategia de negociere. Marcel Boloș a explicat că „există și varianta să nu plătim nimic, ci să se facă exploatarea”.

„Am fost înștiințați că în cursul zilei de vineri se va pronunța decizia de către instanța arbitrală internațională. Așteptăm să vedem care va fi această decizie și urmează mai apoi să ne formulăm strategia de negociere și în funcție de cum vor fi coordonatele acestei strategii de negociere vom parcurge etapele necesare pentru a ajunge la un consens cu beneficiarii acelei decizii.

Au cerut 6, 7 miliarde de euro…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img