iulie15 , 2024

Votul nepartizan uimitor din Minnesota dezvăluie o problemă persistentă pentru Biden | Știrile despre Joe Biden

Related

Share

Conceptul din spatele protestului din Michigan a fost simplu: să voteze pentru opțiunea “neangajat” în alegerile primare Democrate, în loc să-l susțină pe președintele SUA Joe Biden. Acest protest a devenit o mișcare națională, cu alegeri cheie în statele Super Tuesday arătând un sprijin puternic pentru votanții “neangajati”. Activiștii spun că ideea este de a transmite un mesaj că alegătorii Democrați nu vor tolera sprijinul neechivoc al lui Biden pentru războiul din Gaza.
Rezultatele din Super Tuesday înseamnă că 11 delegați din Minnesota și 2 din Michigan vor reprezenta protestul la Convenția Națională Democrată. Movmentul este format în principal din americani arabi și musulmani, precum și alte minorități rasiale și progresiști. Biden se confruntă cu perspective dificile pentru realegere, iar sondajele arată că are nevoie de fiecare vot, în special în statele cheie precum Michigan și Minnesota. Rezultatele de pe Super Tuesday în Minnesota au fost salutate, cu un număr mare de voturi “neangajate”. Organizatorii spun că această mișcare a crescut în toată țara.

Mișcarea “neangajat” nu va fi lipsită de relevanță, așa cum s-a crezut inițial. Există promisiuni din partea unor lideri că Biden poate câștiga înapoi susținătorii pierduți prin schimbări în politica sa privind Israelul. Mișcarea nu doar exprimă dezacordul cu politica lui Biden, ci și oferă o alternativă pentru acei alegători care sunt nemulțumiți de cum sunt abordați de partidele majoritare.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/3/6/minnesotas-stunning-uncommitted-vote-reveals-enduring-problem-for-biden

spot_imgspot_img