mai19 , 2024

US va trimite arme către Israel în mijlocul amenințării de invazie în Gaza’s Rafah: Raport | Știri despre războiul dintre Israel și Gaza

Related

Share

Statele Unite se pregătesc să trimită mai multe bombe și alte arme în Israel, chiar dacă susține un armistițiu în războiul din Gaza și s-a declarat împotrivă planurilor Tel Avivului pentru o invazie terestră în sudul Rafah, unde mai mult de jumătate din populația deplasată a enclavei este blocată.

Livrația propusă de arme include aproximativ o mie de bombe de 500 de kilograme fiecare și KMU-572 Joint Direct Attack Munitions (JDAMs) care transformă munițiile neghidate în bombe ghidate cu precizie. SUA iau în considerare, de asemenea, trimiterea fusibilelor de bombă FMU-139, estimând că livrarea totală valorează zeci de milioane de dolari, bani care vor fi plătiți din ajutorul militar acordat Israelului.

Raportul citat de Wall Street Journal a prezentat o evaluare a transferului propus de arme, întocmită de ambasada SUA din Ierusalim, care afirmă că guvernul israelian a solicitat “achiziția rapidă a acestor obiecte pentru apărarea Israelului împotriva amenințărilor regionale continue și emergente”.

Administrația președintelui SUA, Joe Biden, a ignorat de două ori Congresul pentru a trimite urgent bombe și alte muniții în Israel în timpul războiului care a ucis peste 28.000 de palestinieni, în mare parte copii și femei, și a lăsat zeci de mii răniți sau dispăruți.

În ciuda condamnării internaționale, Israel a insistat că va lansa curând o invazie terestră în Rafah, cel mai sudic oraș din Fâșia Gaza care se învecinează cu Egiptul. În timp ce administrația Biden susține că o incursiune israeliană în acest oraș dens populat ar fi un “dezastru”, a declarat că această operațiune nu ar avea consecințe tangibile, cum ar fi înghețarea transferurilor de arme americane.

Biden a avertizat pe Netanyahu împotriva unei operațiuni militare în Rafah fără un plan credibil și executabil de protejare a palestinienilor. El a exprimat speranța că israelienii nu vor face o invazie masivă a Rafah-ului în același timp. Organizațiile internaționale și alte țări au avertizat că o asalt în Rafah ar fi catastrofal dată fiind situația umanitară disperată a palestinienilor din Gaza.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/2/17/us-to-send-weapons-to-israel-amid-invasion-threat-in-gazas-rafah-report

spot_imgspot_img