mai19 , 2024

Incursiune în bugetele lunare ale românilor din Diaspora: o comparație România versus 11 țări din UE privind costul vieții

Related

Share


Români care trăiesc în 11 țări din Uniunea Europeană ne-au împărtășit sumele pe care le plătesc lunar, atât pentru chirie și utilități, cât și pentru cheltuielile de zi cu zi. Informațiile sunt utile pentru a vedea dacă viața în România este chiar atât de ieftină, precum ne sugerează politicienii de la putere.

stiri romania

Street food în Helsinki, FinlandaFoto: Pavel Golovkin / AFP / Profimedia

În urmă cu câteva zile, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, se lăuda că și-a cumpărat mâncare pentru trei zile cu doar 46 de lei. La sfârșitul anului trecut, premierul Marcel Ciolacu spunea și el că și-a luat dintr-un supermarket „tot ce avea nevoie” cu 100 de lei.

Acestea sunt doar două exemple: cumva, politicienii de la putere vor să transmită românilor că prețurile nu sunt așa mari aici și că poți să trăiești ok chiar dacă ai bani puțini.

Oare chiar așa să fie?

„Estimăm o rată a inflației de bază la 4,7% la sfârșitul anului 2024 și menținem neschimbată prognoza de inflație pentru sfârșitul anului 2025 la 3,7%, ceea ce este marginal peste intervalul țintă al BNR”, spun analiștii BCR.

În septembrie 2023, România a fost pe…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img