mai20 , 2024

Cine va beneficia de dublarea pensiei. Anunțul făcut de Doina Pârcălabu, fosta șefă a Casei de Pensii

Related

Sharestiri romania

Pensiile mici se vor dubla, în multe cazuri, după recalculare. Este anunțul făcut de fosta șefă a Casei de Pensii. Doina Pârcălabu a declarat în exclusivitate la Realitatea Plus și că, în cazul în care pragul de impozitare va crește, românii cu pensii sub trei mii de lei vor rămâne cu până la o sută de lei în plus. 

“Sunt posibile majorările de 90 % 100% în cazul persoanelor cu pensii foarte mici și care au avut un număr mare de ani de muncă, stagiul de cotizare realizat, pentru că acolo se adaugă acele sume ca urmare a punctelor de stabilitate care au o valoare unică pentru toți. Nu mai țin cont de salariile pe care le-a avut o persoană sau de locul de muncă în care a lucrat.

Acum saltul de la 2000 la 3000 ar însemna încă o creștere cu 50 la sută. Dacă discutăm în valori absolute ar însemna o creștere cu 1000 RON. 

Cei care au pensiile în intervalul 2000-3000 RON vor beneficia în valoarea netă sub 100 RON cei care au pensiile mai mari vor avea o pensie netă mai mare cu 100 RON dacă măsura va fi introdusă și implementată”, a explicat Doina Pârcălabu.

 Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]
Termeni si conditii: https://www.acunews.ro/termeni-si-conditii-pentru-acu-news/

spot_imgspot_img