mai20 , 2024

Blinken: Există „o oportunitate extraordinară” în următoarele luni ca Israelul să îşi normalizeze relaţiile cu vecinii săi arabi

Related

Sharestiri romania

Există „o oportunitate extraordinară” în următoarele luni ca Israelul să îşi normalizeze relaţiile cu vecinii săi arabi, a declarat sâmbătă secretarul de stat al SUA Antony Blinken, subliniind totodată necesitatea creării unui stat palestinian, transmite Reuters.

Înaltul diplomat american a spus că au avut loc eforturi reale conduse de ţările arabe pentru a revitaliza Autoritatea Palestiniană, astfel încât să poată fi mai eficientă în reprezentarea palestinienilor.

„Practic, fiecare ţară arabă îşi doreşte acum cu adevărat să integreze Israelul în regiune pentru a normaliza relaţiile… pentru a oferi angajamente şi asigurări de securitate, astfel încât Israelul să se simtă mai în siguranţă”, a spus Blinken în timpul unei discuţii la Conferinţa anuală de securitate de la München.

„Şi, de asemenea, cred că este imperativul, care este mai urgent ca niciodată, de a trece la un stat palestinian care să asigure şi securitatea Israelului”, a adăugat el.

Administraţia Biden a lucrat pentru a asigura un mega-acord care va duce la normalizarea relaţiilor dintre Arabia Saudită şi Israel, notează Reuters, citată de News.ro.

Regatul saudit şi alte ţări arabe doresc crearea unui stat palestinian ca parte a acordului.

Washingtonul lucrează, de asemenea, pentru a ajunge la un acord pentru a asigura eliberarea ostaticilor israelieni răpiţi de Hamas pe 7 octombrie, când grupul a trecut graniţa în Israel şi a organizat unul dintre cele mai mortale atacuri asupra ţării din ultimele decenii.

Acordul privind ostaticii şi pauza umanitară sunt considerate esenţiale pentru a ajuta la progresul discuţiilor privind un acord de normalizare a relaţiilor între Arabia Saudită şi Israel, care au fost îngheţate imediat după atac, dar au fost reluate în ultimele luni.

Discuţiile despre structura Gazei atunci când războiul se termină şi despre modul în care Autoritatea Palestiniană – care îşi exercită o auto-conducere limitată în unele zone din Cisiordania ocupată – trebuie reformată pentru a putea conduce enclava dens populată şi pentru a identifica o cale pentru un stat palestinian sunt toate variabile din aceeaşi ecuaţie, potrivit oficialilor americani.

Editor : Liviu CojanCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]
Termeni si conditii: https://www.acunews.ro/termeni-si-conditii-pentru-acu-news/

spot_imgspot_img