mai19 , 2024

“Atelierul iubirii”: O zi de creație șI învățare la Dersca, susținut de Asociația Conexiuni pentru comunitate Botoșani

Related

Share

Vineri, 16 februarie 2024, a avut loc în comuna Dersca, în sala de activități a Școlii Gimnaziale ”Nicolae Iorga”, “Atelierul iubirii”, atelier de creație pentru copii și tineri cu dizabilități (precum și frații și surorile lor) alături de părinții/bunicii acestora, susținut de Asociația Conexiuni pentru comunitate Botoșani. Evenimentul a avut ca temă centrală…iubirea: cele cinci limbaje ale iubirii, importanța inteligenței emoționale, basmul terapeutic.

Părinții au fost invitați să conștientizeze faptul că a le insufla celor mici, în mod perseverent, principiile inteligenței emoționale, asigură devenirea unor adulți echilibrați, încrezători în propriile forțe, împliniți și cu mare capacitate de adaptare în societatea zilelor noastre. Copiii au fost îndrumați să facă față Îngrijorării, cea care ne dă târcoale tuturor, mari și mici, punându-se în pielea personajului Rebecca, o fetiță ca ei, dar foarte…îngrijorată. Basmul terapeutic iluminează, se adresează intuiției și fanteziei, permitând astfel, rezolvarea unor conflicte.

15 copii și tineri cu dizabilități și frații și surorile lor, împreună cu părinți și bunici, alături de reprezentanți ai comunei Dersca, au creat împreună o frumoasă poveste de confecționat inimioare și felicitări, în ”luna iubirii”.

Intrarea a fost liberă.

De ce să participe copilul/tânărul la ateliere de creație?

– pentru a se exprima liber, emoțional și cognitiv, prin intermediul culorilor și al simțului estetic;

– pentru a-și îmbunătăți abilitățile manuale, sociale, artistice, pentru a-și manifesta creativitatea, a-și consolida încrederea, confecționând singur obiecte vesele;

– pentru a-și dezvolta deprinderi pe care le poate exersa apoi în viața de zi cu zi; părinții participă și ei alături de copiii lor;

– pentru a-și dezvolta imaginația și motricitatea fină;

– pentru a-și face prieteni noi.

 

Atelierul este parte din Proiectul „Conectare prin culoare” derulat în comunele din județul Botoșani, cu sprijinul Fundației Pentru Comunitate Cluj și MOL România, prin Programul Mol pentru sănătatea copiilor, 2023 – 2024.

 

Pagina de facebook a Asociației: https://www.facebook.com/conexiunipentrucomunitate

stiri romania stiri romania stiri romania stiri romania stiri romania stiri romania stiri romania stiri romania

spot_imgspot_img