mai19 , 2024

Arma nucleară spațială a Rusiei este un pericol pentru toți, spune șeful Comandamentului Spațial German – POLITICO

Related

Share

Cea mai proastă variantă a unui atac nuclear indiscriminat în spațiu, răspândind un puls electromagnetic ce ar distruge sateliții aflați în orbită joasă, ar fi devastatoare pentru toată lumea, conform lui Traut. Consecințele unui astfel de atac ar transforma mii de sateliți aflați în orbită în deșeuri și ar crea câmpuri dense de resturi spațiale.

Explozia unei arme nucleare în spațiu ar conduce la pierderea utilizabilității acestei “resurse comune globale” a orbitei, potrivit lui Traut. Niciun satelit, fie el chinez, rus, american sau european, nu ar supraviețui, ceea ce ar conduce la o dezintegrare a utilității spațiului cosmic.

Mai mult, folosirea unei arme nucleare în spațiu ar fi în contradicție cu Tratatul privind spațiul cosmic din 1967 al Organizației Națiunilor Unite, care interzice amplasarea de arme de distrugere în masă în orbită.

Dacă Rusia ar ataca comercianții de sateliți, ar urma să avem de-a face cu un impact economic masiv, de la bănci la energie, cu costuri în trilioane de dolari, conform lui Ludwig Möller, directorul Institutului European de Politică Spațială.

Sursa: https://www.politico.eu/article/russia-nuclear-space-weapon-a-risk-for-all-says-germany-space-command-chief/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img