mai20 , 2024

Ucraina semnează acorduri de securitate cu Germania, Franța – POLITICO

Related

Share

În ciuda acestui fapt, viitorul apărării de succes a Ucrainei “depende și de Statele Unite”, a declarat cancelarul, în timp ce a îndemnat Congresul SUA să aprobe un nou pachet de ajutor de miliarde pentru Kiev.

Scholz a spus de asemenea că Germania își intensifică producția de armament nu doar pentru a sprijini mai bine Ucraina, ci și pentru a-și asigura propria securitate.

Franța a furnizat un bilanț “non-exhaustiv” al ajutorului său pentru Ucraina într-un document văzut de POLITICO. Potrivit președinției franceze, de la invazia totală a Rusiei din Ucraina în februarie 2022, Parisul a furnizat Kievului cinci sisteme de apărare aeriană Mistral, 30 de tunuri Caesar, “aproximativ 100” de rachete de rază lungă Scalp și 38 de tancuri de recunoaștere blindate AMX 10 RC.

Elysée a spus de asemenea că a trimis “sute de drone”, milioane de gloanțe și mii de puști, rachete și mine antitanc, precum și combustibil de avion, alte vehicule blindate și rachete și sisteme suplimentare de apărare aeriană și terestră. De asemenea, a furnizat 2,2 miliarde de euro în “ajutor civil bilateral”, inclusiv ajutor umanitar și legal, conform documentului.

Acordurile de securitate vin în urma angajamentelor făcute la un summit al NATO la Vilnius în iulie anul trecut. În loc să ofere o cale directă către aderarea la NATO, țările G7 s-au angajat să semneze acorduri bilaterale de securitate cu Kievul pentru a-și exprima sprijinul pe termen lung în fața agresiunii președintelui rus Vladimir Putin.

Sursa: https://www.politico.eu/article/ukraine-signs-security-pacts-with-germany-france/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img