mai19 , 2024

Ministerul Educaţiei, patru priorităţi pentru viitoare colaborări cu Banca Mondială

Related

Sharestiri romania

La întâlnirea desfăşurată la sediul central al Băncii Mondiale au participat Michal Rutkowski, director regional, Dezvoltare umană, Eugene Rhuggenaath, director executiv, Steven Jouy, Sr. Ofiţer Senior de Ţară, Florin Vodiţă, director executiv supleant şi Alina Sava, Specialist Senior în Educaţie.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a prezentat participanţilor la întâlnire principalele reforme cuprinse în legile educaţiei, evoluţia şi creşterea istorică a bugetului educaţiei, respectiv rezultatele proiectelor Băncii Mondiale în România. Pentru a asigura stabilitatea şi predictibilitatea sistemului de educaţie, ministrul Educaţiei a subliniat importanţa alinierii priorităţilor de finanţare la politicile educaţionale ale României.

Ţinând cont de experienţa acumulată de Banca Mondială în cei peste 30 ani de colaborare, partea română a prezentat patru priorităţi pentru viitoarele colaborări.

Este vorba despre creşterea calităţii educaţiei în liceele tehnologice prin investiţii atât în formarea competenţelor de bază, cât şi a competenţelor de specialitate, în strânsă colaborare cu mediul privat, acest aspect fiind o componentă importantă a tranziţiei către generalizarea învăţământului dual; reducerea inegalităţilor educaţionale prin îmbunătăţirea formării iniţiale a cadrelor didactice, cu precădere pentru a dezvolta abilităţile de literaţie şi numeraţie ale copiilor; creşterea accesului la educaţie timpurie şi asigurarea unui mediu şcolar sigur prin investiţii în mediile rural şi urban aglomerat şi digitalizarea educaţiei.

Reprezentanţii Băncii Mondiale au declarat faptul că aceste priorităţi sunt în linie cu strategia globală a Băncii şi că reprezintă un bun punct de pornire a discuţiilor pentru noul cadru de colaborare în domeniul educaţiei. Au subliniat, de asemenea, importanţa complementarităţii proiectelor Băncii cu programele europene.

Vicepreşedinta pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul Băncii Mondiale, Antonella Bassani, a apreciat eforturile Guvernului României de a susţine educaţia pentru mediu. În acelaşi timp, a remarcat faptul că politicile educaţionale şi rezultatele obţinute în proiectele Băncii Mondiale în România sunt exemple de bună practică internaţională pe care banca îşi doreşte să le promoveze.

„În următoarele luni, Guvernul României va negocia un nou cadru de colaborare cu Banca Mondială şi am convingerea că educaţia va fi unul dintre capitolele importante”, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.mediafax.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]
Termeni si conditii: https://www.acunews.ro/termeni-si-conditii-pentru-acu-news/

spot_imgspot_img