mai20 , 2024

Haley atacă Trump pentru lauda sa anterioară a lui Putin după moartea lui Navalny

Related

Share

Fostul președinte Donald Trump a făcut mai multe declarații de laudă la adresa liderului rus, Vladimir Putin, în anii trecuți. În 2015, Trump a respins ideea că Putin ar fi ucis jurnaliști și l-a lăudat ca pe “un lider puternic”. De atunci, el l-a numit pe Putin “destul de isteț” și a fost încântat de laudele pe care le-a primit din partea acestuia. Campania lui Trump nu a răspuns imediat cererii POLITICO de comentariu.

În plus, Alexei Navalny, un adversar înfocat al lui Putin, a murit într-o închisoare de înaltă securitate după ce a pierdut cunoștința în urma unei plimbări. Navalny, care a supraviețuit unei tentative de otrăvire în 2020, a fost considerat de susținătorii săi ca fiind ținta unei încercări sponsorizate de stat de a-l ucide.

Fostul vicepreședinte Mike Pence a subliniat, de asemenea, neacceptabilitatea apărării lui Putin în cadrul Partidului Republican. El a scris pe X, anterior cunoscut sub numele de Twitter, că “nu există loc în Partidul Republican pentru apărătorii lui Putin”.

Sursa: https://www.politico.com/news/2024/02/16/navalny-death-trump-putin-00141899?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img