mai20 , 2024

Criticii Kremlinului: Ce se întâmplă cu cei mai vocali oponenți ai lui Putin? | Știri politice

Related

Share

Figura opoziției ruse, Alexey Navalny, este doar unul dintre multele critici ai Kremlinului care au căzut victime ale guvernului sub conducerea președintelui Vladimir Putin. Navalny, în vârstă de 47 de ani, a murit în închisoare după ce a fost închis la începutul anului 2021, la întoarcerea sa din Germania, unde se recupera după un atac de otrăvire aproape fatal. A fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru acuzații de “extremism” condamnate larg de organizațiile pentru drepturile omului. În 2023, a fost mutat într-o colonie penitenciară la Cercul Arctic, unde a murit, potrivit autorităților penitenciare ruse.

Nu este primul opozant sau critic al Kremlinului care a murit sau a fost pedepsit pentru a vorbi împotriva guvernului lui Putin. Alte victime notabile includ pe fostul spion rus și critic al lui Putin, Alexander Litvinenko, Boris Nemtsov și Vladimir Kara-Murza. De asemenea, și scriitorul Boris Akunin a fost adăugat pe lista “teroriștilor și extremiștilor” de către Moscova din cauza opiniilor sale despre războiul din Ucraina.

Multe dintre aceste victime au fost nevoite să fugă din Rusia sau să trăiască în exil, iar unii au suferit și diverse acuzații și persecuții din partea Kremlinului. Atmosfera politică din Rusia a devenit tot mai tensionată, iar mulți critici ai regimului au fost nevoiți să-și părăsească țara pentru a-și salva viețile.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/2/16/kremlin-critics-what-happens-to-putins-most-vocal-opponents

spot_imgspot_img