mai19 , 2024

Constantin Brâncuşi va fi celebrat, pe 19 februarie, la Ateneul Român » Interne

Related

Share


Filarmonica „George Enescu” organizează, luni, 19 februarie, o serie de evenimente dedicate cu precădere elevilor, cu prilejul sărbătoririi a 148 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, cel care a fost supranumit „patriarhul sculpturii moderne”.

Între orele 14,00 şi 16,00 va putea fi vizitată gratuit clădirea Ateneului Român, precizează miercuri Filarmonica, iar de la ora 18,00, va avea loc concertul „Omagiu lui Constantin Brâncuşi”, susţinut de Ansamblul Violoncellissimo, sub conducerea maestrului Marin Cazacu. Programul cuprinde lucrări de Astor Piazzolla, Constantin Dimitrescu, Erik Satie, Radu Sinaci, informează un comunicat de presă.

Intrarea la toate evenimentele se realizează în baza invitaţiei rezervate pe site-ul https://ove.ro/, intrarea fiind gratuită, cu prioritatea pentru elevii care vin prin Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov.

În anul 2015, data de 19 februarie a fost declarată Ziua Naţională Constantin Brâncuşi, care a devenit un prilej nu doar de a sărbători contribuţia sculptorului român la evoluţia artei moderne, dar şi unul de reflectare asupra valorilor culturii naţionale şi de celebrare a excelenţei artistice, prin organizarea, în ţară şi străinătate, a unor conferinţe, expoziţii, spectacole şi a altor manifestări artistice.

Citește și Personalitatea scriitorului Marin Sorescu, sărbătorită la Teatrul Naţional CraiovaCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img