mai19 , 2024

”Strategia PSD și PNL este de a arăta că nu există alternativă politică”

Related

Share


Blocajul din Coaliția de guvernare tinde să acapareze toată atenția publică din ultimele săptămâni, iar cei care au cel mai mult de pierdut din această bătălie sunt chiar politicienii din opoziție.

Ziare.com a stat de vorbă cu analistul Cristian Andrei, fondatorul Agenției de Rating Politic, care spune că izolarea partidelor mai mici poate duce, în cazul unor neînțelegeri majore între PNL și PSD, la formarea unui nou pol de putere.

“Strategia PSD și PNL este de a arăta tocmai că nu există alternativă politică, să prezinte tot jocul politic drept unul între cei doi mari poli ai politicii românești, adică cele două partide care domină administrația locală.

Ei vor să închidă cumva jocul. Formarea acestei „mari alianțe” la guvernare a izolat USR sau alte partide mai mici, care nu au opțiuni de a face coaliții pe termen scurt. Probabil o cale pentru USR sau Alianța Dreapta Unită ar fi să lase pe termen mediu o ușă deschisă pentru alte alianțe pe partea dreaptă.”

Scandalurile din interiorul partidelor care slăbesc puterea

Niciun partid nu se poate lăuda cu o reputație impecabilă, mai ales cele care sunt conduse sub devize democratice. Toate au marcat scandaluri interne, mai mult sau mai puțin răsunătoare, iar de multe ori acestea au pornit de la plecările anumitor membri din formațiunile politice.

“Diferența între AUR și USR este…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “ziare.com”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img