mai20 , 2024

Primul proces penal al lui Trump va începe pe 25 martie, spune judecătorul

Related

Share

Cu Trump privindu-se de la masa apărării, Blanche a argumentat agresiv împotriva programului, spunând că procesul va avea loc “în mijlocul sezonului primar” și numind decizia “completă interferență în alegeri”. Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, l-a acuzat pe Trump de 34 de infracțiuni de falsificare a documentelor de afaceri legate de plățile de tăinuire, pe care Trump le-a aranjat printr-un intermediar în săptămânile de închidere a campaniei prezidențiale din 2016. Plățile au acoperit afirmația lui Daniels că a avut o întâlnire sexuală cu Trump.

Bragg susține că Trump a falsificat plățile în înregistrările corporative ale Organizației Trump și că nu a raportat niciodată banii în documentele de finanțare a campaniei, așa cum era necesar. Acest caz este unul dintre cele patru cazuri penale cu care se confruntă Trump pe măsură ce se îndreaptă spre nominalizarea republicană. Procurorii în acele cazuri împing pentru a începe procesele înainte de alegerile din acest an, însă Trump a încercat să amâne toate procesele sau să le aibă respinse complet.

Într-o decizie de 30 de pagini joi dimineața, Merchan a respins cererea lui Trump de respingere a acuzațiilor de tăinuire. Trump a argumentat, printre altele, că urmărirea penală era motivată politic. Acele argumente, a scris Merchan, “întind credibilitatea”.

Sursa: https://www.politico.com/news/2024/02/15/trump-hush-money-criminal-case-hearing-update-00141621?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img